داییجان ناپلئون (۱۳۵۵) نام یکی از مجموعههای تلویزیونی ایرانی است که قبل از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران ساخته و از تلویزیون ملی ایران پخش میشد. این مجموعه تلویزیونی بر اساس رمانی به همین نام اثر نویسنده طنزپرداز معاصر ایرانی ایرج پزشکزاد تهیه و توسط ناصر تقوایی کارگردانی و تولید شد. پس از انقلاب ۱۳۵۷ سریال داییجان ناپلئون جزو سریالهای ممنوعه تشخیص داده شد و پس از انقلاب هیچگاه از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش نگردید. محل تصویربرداری این مجموعه خانه امین السلطان بود که به عنوان خانه و باغ اتحادیه در حال تخریب است.
در این مجموعه تلویزیونی بازیگران مطرح سینما و تلویزیون ایران به ایفای نقش میپرداختند. از آن جمله میتوان به بازیگران زیر اشاره نمود:
غلامحسین نقشینه در نقش داییجان ناپلئون: او مسنترین فرد خانواده و نایب (ستوان) سوم بازنشسته قزاق است و باور دارد که در بسیاری از جنگهای بین قوای قزاق و انگلیس در جنوب ایران با انگلیسیها جنگیده است. او گرفتار بیماری انگلوفوبیا است و شباهتهای زیادی بین خود و ناپلئون میبیند. وی به مرور زمان دچار این توهم میشود که امپراتوری بریتانیا، که در آن زمان همراه متفقین به ایران لشکرکشی کرده بود، به خاطر خرده حسابهای قدیمی، درصدد از بین بردن او است. در ابتدا این نقش به علی نصیریان پیشنهاد شده بود.
پرویز فنیزاده در نقش مش قاسم: مش قاسم از اهالی روستای کوچک غیاث آباد و خدمتکار بسیار وفادار دایی جان است. او نیز همچون دایی جان تصور میکند که در جنگهای بسیاری علیه انگلیس شرکت داشته است. در ابتدا این نقش به عزتالله انتظامی پیشنهاد شده بود.
نصرت کریمی در نقش آقاجان: او پدر سعید، راوی داستان است. او از خانواده دولهها و سلطنهها نیست بلکه یک دارو ساز تجربی است که قوم و خویش و مشتریهای دواخانه او را دکتر صدا میزنند. دایی جان ناپلئون ازدواج خواهرش با یک بازاری معمولی را بزرگترین فاجعه تاریخ میدانست. از سوی دیگر، آقاجان بر خلاف دایی جان، ناپلئون بناپارت را ماجراجویی میدانست که اروپا را به خاک و خون کشاند. این دو موضوع موجب اختلاف و درگیری این دو شخصیت از سالها پیش بود. جنگ اصلی بر اثر یک سوء تفاهم در شب مهمانی شروع میشود. استراتژی آقاجان (نصرت کریمی) در مبارزه با دایی جان به تدریج از حالت رو در رو تبدیل به تظاهر به دوستی و از پشت ضربه زدن میشود (با تقلید از استراتژی انگلیس). او همواره سعی میکند با قوت بخشیدن به این توهم دایی جان ناپلئون که انگلیسیها هنوز با او دشمنی دارند و در صدد کشتنش هستند، دایی جان را تحت فشار روحی و مالیخولیایی قرار دهد.
پرویز صیاد در نقش اسدالله میرزا: او مردی عیاش و خوشگذران است که در وزارت خارجه کار میکند. برای او که نقش اول داستان وی را عمو اسدالله مینامد هیچ چیز دنیا جدی نیست به ویژه نگاه غضبآلود شوهرها وقتی با خانمهایشان شوخی میکند. اسدالله میرزا یک بار ازدواج کرده است ولی همسرش وی را به خاطر مرد دیگری ترک میکند و از آن زمان اسدالله در صدد اغوای زنان، به خصوص زنان شوهردار بر میآید. هر وقت کسی از او در مورد زنش سؤال میپرسد او به شدت افسرده میشود (در ابتدا نقش به داوود رشیدی پیشنهاد شده بود. منوچهر اسماعیلی دوبلهٔ این نقش را انجام داده است.
بازیگران فرعی:
کیومرث ملک مطیعی معلم سعید
هوشنگ لطیفپور راوی داستان
محمدعلی کشاورز در نقش دایی جان سرهنگ: او برادر دایی جان ناپلئون و مردی بسیار ترسو است که در واقع سرهنگ هم نیست! وی یاور (سرگرد) ارتش است ولی در یک مهمانی به حکم ضمنی دایی جان که او را داداش سرهنگ صدا کرد همه به مرور عادت کردند او را آقای سرهنگ بنامند. او با درجه سرگردی بازنشسته شد. با صدای احمد رسول زاده
اسماعیل داورفر در نقش دوستعلی خان: او از خویشاوندان دایی جان است و همواره مورد تمسخر سایرین به خصوص اسدالله قرار میگیرد. یک بار به خاطر خیانت به عزیزالسلطنه مورد حمله وی با کارد آشپزخانه قرار گرفت و بار دیگر هنگامی که عزیز فکر میکرد او نادختریاش را حامله کرده است از پشت تیر خورد. وی از عزیز السلطنه به شدت میترسد. با صدای عزتالله مقبلی
پروین ملکوتی در نقش عزیز السلطنه: وی همسر دوستعلی است و از ازدواج اولش دختری به نام قمر دارد که از لحاظ ذهنی عقب افتاده است و روی او حساسیت زیادی دارد.
جهانگیر فروهر در نقش نایب تیمور خان: کارآگاه خیلی جدی و تا حدودی بیادب، که به قول خودش سیستم بینالمللی مچگیری نایب تیمورخان در دنیا نظیر ندارد! با صدای حسین عرفانی
سعید کنگرانی در نقش سعید: سعید گوینده داستان، پسر آقاجان و خواهر زاده دایی جان است که در آغاز داستان عاشق لیلی دختر دایی جان ناپلئون میشود. با صدای آرشاک قوکاسیان.
سوسن مقدم در نقش لیلی: تنها دختر دایی جان که عاشق سعید بود؛ و با وجود نفرت از پوری در آخر به عقد ازدواج او در میآید.
محمد ورشوچی در نقش آسپیران غیاث آبادی: کارآگاه معتادی که با قمر ازدواج کرد. همچنین او دستیار نایب تیمور خان است.
محمود لطفی در نقش شیر علی قصاب: قصابی بسیار تنومند و ترسناک و کمی تندخو بود که در واقع آدم شروری نبود اما نسبت به همسرش خیلی حساس بود. البته زن او نیز با اهل محل رابطه داشت و کسی جرات نمیکرد که موضوع را به اطلاع شیرعلی برساند. گویا یکبار گردن فاسق زنش را با ساطور قطع کرده بود. با صدای صادق ماهرو
خیرالله تفرشی آزاد در نقش شمسعلی میرزا آقا شازده: برادر بزرگتر اسدالله و مستنطق عدلیه که بنا به دلایل نامعلوم منتظر خدمت شده است. با صدای مهدی آرین نژاد
مینو ابریشمچی در نقش طاهره زن شیرعلی: همسر شیرعلی که با اسدالله و دوستعلی رابطه نامشروع داشت. با صدای شهلا ناظریان
بهمن زرین پور در نقش پوری آقا، پوری فش فشو: پوری پسر خنگ و بچه ننه اما تحصیلکردهٔ دایی جان سرهنگ است که همیشه مورد تمسخر سایرین قرار میگیرد. او نیز همچون سعید عاشق لیلی بود.
میر احمد ایروانلو در نقش دکتر ناصر الحکما: دکتر پیری که از دوستان خانوادگی دایی جان به شمار میآید و سه بار ازدواج کرده است.
پروین سلیمانی در نقش مادر آسپیران غیاث آبادی: زنی حساس روی اسپیران و زشت. با صدای اصغر افضلی!
مستانه جزایری در نقش اختر خواهر آسپیران: دوست دختر اصغر دیزل. با صدای زهره شکوفنده
علی اکبر مهدوی فر در نقش عکاس دوره گرد و اردواس ارمنی که دایی جان به او تهمت جاسوس بودن زد.
سهیلا ملکی در نقش زن دایی جان سرهنگ.
روحالله مفیدی در نقش آسید ابوالقاسم واعظ
نریمان شیری فرد در نقش اصغردیزل: دوست پسر اختر خواهر آسپیران
گریل سینگ در نقش سردار مهارت خان مستأجر هندی آقاجان که به پیشنهاد اسدالله میرزا، آقاجان خانهاش را به او اجاره داده است.
کوریال سینگ در نقش سردار مهارت خان (در برخی قسمتها)
مهری ودادیان در نقش همسر آقاجان (مادر سعید) که از طرف دایی جان مجبور شد بین آقاجان و خانواده یکی را انتخاب کند.
کارمن زکی در نقش فرخلقا: زن شوم و بد قدمی که از هر دری وارد میشود یک خبر شوم وارد آن خانه میشود.
زری زندپور در نقش قمر: دختر عقب افتاده و پرخور عزیزالسلطنه که بعدها همسر آسپیران غیاث آبادی میشود.
کامران ملک مطیعی همکلاسی سعید.
این سریال با کیفیت عالی در ۱۸ قسمت تقدیم هموطنان عزیز میشود. قسمت ۱۹ گفت و گو با ایرج پزشک زاد، خالق دایی جان ناپلئون
برای دیدن سایر قسمت ها در پایین هر ویدئو لیست برگه ها وجود دارد که شماره ی برگه نشان دهنده ی شماره قسمت می باشد.
قسمت اول
بادرود وسپاس ، متاسفانه بین قسمت ۳و۴ یک قسمت حذف شده و در عوض قسمت ۶ و ۷ تکراری هست امیدوام درست کنید. سپاسگزارم
سلام مهرشاد عزیز مشکل حل شد. قسمت ۳ و ۷ رو دوباره دانلود کن.
آقا خودت اصلا فایلها رو چک میکنی ؟! قسمت ۶و ۷همچنان یکی است !؟
سلام …ممنون از این اتخاب قشنگتون ….دستتون درد نکنه …..این قسمت هفت را با کیفیت بهتر و لوگو شبکه من و تو ندارید…..اگرباشد بهتره …..بازم ممنون……..
سلام بر شما مهرشاد جان، قسمت هفتم در واقع شامل اوایل قسمت ششم هم میشه. اگر قسمت ششم رو ببینید از دقیقا تقریبا ۳۴ ناتمام میشه که شما از همین دقیقه در قسمت هقت ادامه رو میبینید.
درودی دیگر وسپاس از زحمات شما قسمت ۱۳متاسفانه صدا با تصور سینک نیست در صورت امکان لطفا درست کنید سپاسگزام
Aghaaye geraami
Kaartoone Dyi jaan Napeleon cheraa tanhaa bakhe yekom daarad
سلام! اولا سپاسگزار به خاطر در دسترس قراردادن این اثر با کیفیتِ تصویر عالی. دو نکته:
۱- قسمت ۱۳ عملا تکرارِِ قسمتِ ۱۲ میباشد. به دیگر کلام، به جای قسمتِ ۱۳، دوباره قسمت ۱۲ را بارگذاری کردید. در نتیجه یک گپِ یک قسمتی از قسمتِ ۱۲ به ۱۴ وجود دارد.
۲- در صورتِ امکان آخرین کامنتِ آقای مهرشاد (هماهنگی تصویر و صدا) هم در نظر بگیرید.
با سپاس و احترام؛
آرش
سلام ممنون از شما قسمت ۱۳ درست شد.
تمام کاراکترهای این سریال باحال قدیمی یک طرف، مش قاسم غیاث آبادی یک طرف…یاد پرویز فنی زاده گرامی.
سلام.لطفا بقیه سریالهای قبل از انقلاب را هم قرار دهید.ممنون
سلام و درود
چرا وقتی میخوام دانلود کنم ، پیام در انتظار شبکه میاد ولی آنلاین رو پخش میکنه. البته چند قسمتش رو قبلاً دانلود کردم و مشکلی نداشت . از روز ۲۵ اسفند ۹۷ اینجوری شده !
سلام وقت بخیر.لطفاسریال مراد برقی رو هم بزارید.واقعا خسته نباشید و امیدوارمادامه بدید همینطوری
سایت شما بسیار زیبا و دیدنی است ، از طرف همه ایرانیان از مهر و نیکی شما سپاسگزارم ، مانا باشید❤️
سریال آتش بدون دود رو هم بزارید
با عرض سلام و تشکر بابت زحمتی که برای گذاشتن فیلم ها و سریال ها در سایت میکشید. اگر ممکنه سریال قدیمی مرد اول را بگذارید. این سریال هم مثل دائی جان ناپلئون قبل از انقلاب و در دهه پنجاه پخش شده.
تشکر فراوان
با سلام خواهش میکنم سریال تلخ و شیرین رو برایمان تو سایت قرار دهید با تشکر
درود، عالیه، دست شما درد نکنه.